Lekker voor de herfst

Het seizoen van stamppotten, sudderen en stoven

In het najaar verschuift onze behoefte van lichte frisse gerechten naar rijke, voedzame kost vol smaak. Met specerijen en stevige groenten en natuurlijk echt lekker vlees.

Bekijk het aanbod

Sukadelappen
Sukade is een bijzonder stuk vlees. Ideaal om te stoven voor het lekkerste stoofvlees. Daarom ook prima te gebruiken als basis voor bijvoorbeeld rendang. Wanneer de sukade voldoende gaar is, wordt de zeen heel zacht en krijgt deze in het midden de kleur van de ‘sukadevrucht’ en wordt het ook een beetje doorschijnend.
Gewicht ca
€ 33,90 ‌
Riblappen
Deze lappen worden gesneden van de hals. Door de grove structuur geeft dit na het stoven van dat heerlijke “draadjes” vlees. 
500 gram
€ 16,25 ‌
Magere stooflappen
Oma’s draadjesvlees, maar dan zonder vet.
500 gram
€ 29,90 ‌
Hachee/goulashvlees
Dit zijn in blokjes gesneden stooflappen van verschillende (werk)spieren van het rund. Suddervlees waar wij een klein beetje vet aan laten zitten, wat zorgt voor een extra lekkere smaak in jouw stoofschotels.  Je zult zien dat na het stoven niets meer van het vet overblijft, maar je proeft het wel!Wij snijden het vlees alvast voor jou in stukjes. 
500 gram
€ 28,90 ‌
Runderschenkel
Onze runderschenkel wordt gesneden van de achterschenkel en is zeer geschikt om te trekken voor de soep. Maar ook perfect voor stoofschotels. 
400 gram
€ 20,90 ‌
Soepvlees
Ons rundersoepvlees wordt gesneden van de delen die mals worden door het koken. Gebruik het ook voor een ragout. Kook het samen met verschillende soorten biologische groenten zoals wortel, prei en uien.  Dan weet je zeker dat je  de beste basis hebt voor smaakvolle bouillon.
250 gram
€ 26,90 ‌

Zoek je inspiratie voor  

Van slowfood tot stamppotten: herfstgerechten zijn troostrijk en hartverwarmend. Ideaal om de kou buiten te houden tijdens de gure dagen. Boerenkoolstamppot met rookworst en jus blijft een favoriete klassieker. 

Liever iets speciaals? Probeer vooral eens runderstoof met paddenstoelen in herfstbock. Herfstiger wordt het niet.

Ontdek het recept

Runder rookworst
Onze biologische runder rookworst doet het natuurlijk altijd goed bij de stamppot of erwtensoep. Maar wist je dat je de biologische rookworst ook in plakjes kunt snijden en daarna zachtjes kunt bakken in een anti-aanbakpan? Heerlijk als snack of voor op brood!
Stuks
€ 5,98 ‌
Runderbraadworst
Een sappige runderbraadworst van 100% rundvlees met een milde kruiding. Ook kinderen vinden deze worst heerlijk! Traditioneel lekker bij biologische bloemkool en aardappels. 
Aantal
€ 2,99 ‌
Tip!
Rundervink
De klassieker van rundvlees! Heerlijk gekruid rundergehakt met een dun lapje runderbiefstuk eromheen. 
125 gram,
Stuks
€ 3,36 ‌
Varkens rookworst
Voor onze biologische varkensrookworst malen we het vlees fijn om het daarna op smaak te brengen met biologische kruiden. Vervolgens roken we de worsten langzaam op een lage temperatuur. Bij de bereiding van onze biologische rookworst is het belangrijk dat ze langzaam en niet te heet gegaard worden: maximaal 80°C gedurende 20 minuten. Een worst is ongeveer 250 gram.
Stuks
€ 5,73 ‌
Braadworst
Een sappige braadworst van gemengd gehakt (2/3 varken, 1/3 rund) met een heerlijke kruiding. Ook kinderen vinden het worstje lekker! Heerlijk bij een lekker stamppotje met biologische seizoensgroenten. 
Stuks
€ 2,30 ‌
Slavink
De slavink. Eén van de makkelijkste vlug- en panklare vleesproducten ooit bedacht. Een klassieker! 
Aantal
€ 2,61 ‌
Gerookte spekblokjes
Doordat we onze biologische spekblokjes zouten en roken, zorgen ze voor een heerlijke smaak in veel gerechten. Voeg ze bijvoorbeeld toe aan pasta, salade of een lekker wokgerecht! 
250 gram
€ 28,50 ‌
Schouderkarbonade
De schouderkarbonade komt niet, zoals je misschien denkt, van de schouder, maar van het deel net naast de schouder. De nek/hals. Het wordt ook wel halskarbonade genoemd. Daardoor is de schouderkarbonade wat vetter, dan bijvoorbeeld de varkensfilet. Dit deel bevat een klein stukje been en heeft een mooi vetgehalte. Vet is een drager van smaak en blijft lekker sappig na bereiding.Een schouderkarbonade is ongeveer 175 gram. 
Stuks
€ 3,83 ‌
Ribkarbonade
Ribkarbonades worden gehakt of gezaagd van de rug, het deel waar ook de filet zit, maar dan met been. Een ribkabonade is ongeveer 175 gram. 
Stuks
€ 3,94 ‌
Speklapjes
Speklapjes worden gesneden van het buikspek. Door de juiste vlees/vet verhouding geeft het speklapje een mooie zachte smaak af na het bakken. Eén speklap is ongeveer 100 gram. 
100 gram, 1 Stuk, 1
€ 2,29 ‌
Haaskarbonade
De haaskarbonade is de varkensfilet met een stukje varkenshaas in de been. Ook wel de T-Bone van het varken. Dit stuk vlees is erg geschikt voor de BBQ of grill, maar kan natuurlijk ook in de pan gebakken worden.
Stuks
€ 4,11 ‌
Kipkarkas
Kipkarkassen zijn uitermate geschikt om een bouillon of fond te maken.
1 Stuk
€ 1,75 ‌
Erwtensoep
Onze huisgemaakte 100% biologische erwtensoep wordt volgens traditioneel recept gemaakt van spliterwten, groenten en varkensvlees. Het is een heerlijke stevige erwtensoep die je verwarmt op een koude winterdag. Het enige dat je zelf nog moet doen is een lekker stukje rookworst toevoegen. En laten wij die nu ook verkopen in onze webshop!
Halve liter
€ 4,99 ‌